Megjelent a jövő évi Hit és élet kalendárium

Hazai – 2017. december 12., kedd | 9:47

Több mint egy évtizede, hogy „Hit és élet” címmel egyházi kalendárium jelenik meg Bács-Kiskun megyében minden decemberben. A 2018-as új évkönyvet Kalocsán, az Astriceum Érseki Múzeumban tartott sajtótájékoztatón mutatták be december 7-én.

Sokszínű keresztmetszetet ad térségünkről a sorozatnak ez az új kötete is, betekintést engedve több tucat Bács-Kiskun megyei település mindennapi életébe és hitéletébe – mondta el a pénteki bemutatón Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.

Kiemelte: az olvasnivalók között vannak olyanok, amelyek emlékezetes helyi eseményeket örökítenek meg, és olyanok, melyek több szempontból is jelentősek az Egyház számára. Jól fókuszál ez a kötet az idei Asztrik-, illetve Szent László-év rendezvényeire, de nem feledkezik meg Szent Péter és Szent Pál apostol 1950 évvel ezelőtti vértanúságáról és az 500 éve kezdődött reformációról sem.

A borítón látható fotó a nyolcvan évvel ezelőtt Budapesten tartott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust idézi fel, ugyanis 2020-ban ismét Magyarország ad otthont ennek a nagyszabású rendezvénynek – az azt megelőző három tematikus évben a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye is folyamatosan foglalkozik az Oltáriszentséggel.

A  kalendárium, amelynek sorozatalapító-kiadója Farkas P. József, szerkesztője Koloh Elek, már kapható a plébániákon, a megyeszékhely Korda Könyvesboltjában és a Wojtyla Házban (Telefon: 76/505-041, E-mail: info@wojtyla.hu).

Forrás és fotó: Koloh Elek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria