Megjelent olaszul és angolul Márton Áron püspök életrajza

Kultúra – 2016. július 23., szombat | 19:00

A Márton Áron-emlékév keretében az olasz Velar Kiadó jelentette meg a szent életű erdélyi püspök életrajzát olasz és angol nyelven – tájékoztatott Németh László olaszországi főlelkész.

Márton Áron gyulafehérvári püspök születésének 120. évfordulója alkalmából a 2016-os esztendőre meghirdetett Márton Áron-év egyik célja, hogy minél szélesebb körben megismerjék az erdélyi főpásztor életét. E célt szolgálja, hogy életrajza olasz nyelven is megjelent a Velar Kiadó egyik legnépszerűbb és legismertebb sorozatában.

Az életrajzot, amelynek címe: Il Vescovo Áron Márton, „L’integerrimo servo del Signore” (Márton Áron püspök, az Úr feddhetetlen szolgája), Virt László írta. A sok fényképpel gazdagított kötetet, amelynek kiadását a magyar miniszterelnökség anyagi támogatása tette lehetővé, Kovács Gergely, a püspök boldoggá avatási ügyének római posztulátora koordinálta.

Az olasz nyelvű könyv mellett angolul is megjelent az életrajz, amelyet a rövidesen Krakkóban kezdődő Ifjúsági Világtalálkozón részt vevő fiatalok között fognak terjeszteni, hogy megismertessék Márton püspök hősies életének példáját a találkozó fiataljaival.

Márton Áron most megjelent életrajza a „collana blu” (kék sorozat) 493. kötete. A világegyház szentjeinek és boldogjainak életrajzai között megtalálható Szent István király, Árpád-házi Szent Erzsébet, Kapisztrán Szent János, Boldog Apor Vilmos, Boldog Batthyány-Strattmann László és Boldog Meszlényi Zoltán életrajza is.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria