Megkezdődött Esztergomban a szalézi rendfőnök és tanácsa regionális látogatása

Megszentelt élet – 2017. augusztus 9., szerda | 13:02

Augusztus 7. és 12. között zajlik a „Visita d’insieme”, a szalézi rendfőnök és tanácsa közös látogatása a rend észak- és közép-európai régiójának keleti szektorában. A találkozó házigazdája a Szent István Magyar Szalézi Tartomány, helyszíne az esztergomi Szent Adalbert Központ.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A rendfőnök, Ángel Fernández Artime, az egyes szektorok tanácsosai, valamint az észak- és közép-európai régió tanácsosán kívül az üléseken részt vesznek a régió tíz szalézi tartományának tartományfőnökei, illetve a tartományi tanácsok tagjai Lengyelország–Varsó, Lengyelország–Piła, Lengyelország–Wrocław, Lengyelország–Krakkó, a Cseh Köztársaság, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország és Ukrajna körzetből.

A résztvevőket a házigazda magyar tartományfőnök, Ábrahám Béla és a tartományi tanács tagjai fogadták. A program közösen elimádkozott vesperással kezdődött, amit a magyar tartományi vikárius, Vitális Gábor vezetett, majd Tadeusz Rozmus, az észak-európai régió tanácsosa hivatalosan is üdvözölte a rendfőnököt és minden résztvevőt.

Az este baráti, testvéri találkozóval telt, melyen minden résztvevő bemutatkozhatott és megismerkedhetett a többiekkel.

Augusztus 8-án zajlott az első ülésszak. A szervezői feladatokat Depaula Flavio tartományi titkár és Nádudvari Géza tartományi ekonómus látja el.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Infoans.org, Szent István Magyar Szalézi Tartomány Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria