Megnyílt a nyíregyházi Szent Miklós Könyv- és Kegytárgybolt

Hazai – 2021. március 3., szerda | 14:02

Rendhagyó módon kezdték a hetet a Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalának munkatársai: a Szent Miklós-székesegyház szomszédságában megnyitott Szent Miklós Könyv- és Kegytárgybolt szentelési szertartásán vettek részt. Az üzlet március 1-jétől várja a vásárlókat.

„Az egyházmegye életének újabb mozzanatához érkeztünk” – fogalmazott az újranyitással kapcsolatban Szocska A. Ábel megyéspüspök. „Új lapot nyitottunk az üzlet életében, de ez a megújulás nem csupán a falak, a berendezés vagy az áruk megújulását jelenti. Szent Miklós oltalmába ajánlottuk a kegytárgyboltot, működéséhez az ő oltalma is hozzájárul” – mondta.

A főpásztor szerint amikor az ember életében változás történik, segítséget is kap.

Ha az élet egy-egy kihívás elé állít, vagy ha nehézség ér bennünket, mindig van lehetőség a megújulásra, s ebben soha nem hagy magunkra a Jóisten. Ha valamit újrakezdünk az életünkben, az Úristen mindig rendel mellénk pártfogót”

– mondta Szocska A. Ábel püspök.

A különleges imaalkalmon a főpásztor mellett Orosz István Mokiosz diakónus, a szentelést a megyéspüspökkel együtt végző Papp Tibor főhelynök, valamint Sivadó Csaba ökonómus atya is részt vett, aki a szertartás után megköszönte mindazok munkáját és imáit, akik valamilyen módon segítették a kegytárgybolt megnyitását.

Az engedélyezési folyamatok lezárulta és az év elején elvégzett felújítási munkálatok után – folyamatos árufeltöltés mellet – az első márciusi napon már vásárlókat is fogadtak a kegytárgybolt munkatársai.

A nyíregyházi Bethlen Gábor utca és Bercsényi utca találkozásánál, a Szent Miklós-székesegyház szomszédságában álló épület adott otthont egykor a Pannónia kávéháznak is, az elmúlt években pedig a Szent Atanáz Könyv- és Kegytárgybolt működött benne, amely 2021-től az online térbe költözött.

Forrás és fotók: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria