Megszereted, ami a tiéd – könyvbemutató Szegeden

Kultúra – 2015. április 24., péntek | 17:20

Idén jelent meg Mustó Péter jezsuita szerzetes legújabb könyve „Megszereted, ami a tiéd” címmel. A kötetet dedikálással egybekötve mutatták be április 22-én a szegedi Katolikus Ház dísztermében – tájékoztat a SzegedMa.hu.


A Jezsuita Könyvek sorozatban jelent meg Mustó Péter könyve az imádságról, az Istennel való kapcsolatról, a veszteségről, a csalódásról, a megbékélésről, az elfogadásról.

Mustó Péter SJ kötetét Hári Ildikó szerkesztő mutatta be. A könyv látni tanít: felemelni a tekintetünket, észrevenni, ami előttünk van, de amit a csalódások keltette félelmeink eltakarnak előlünk. „Úgy nézni az életünkre, hogy megszeressük, ami a miénk. Azzal a reménnyel vehetjük kézbe ezt a könyvet, hogy olvasása során mindannyiunkban erősödik a bizalom, hogy Isten jelen van ott is, ahol nem hittük” – írja a könyv bevezetőjében Hári Ildikó, Mustó Péter jó barátja, a Boldogasszony Iskolanővérek magyar rendtartományának tagja, akivel a szerző a közös munka során kötetté formálta gondolatait.

Mustó Péter 1935-ben született Derecskén. 1953-ban lépett be a jezsuita rendbe. 1945 és 1991 között külföldön élt. Érdeklődése a II. vatikáni zsinat szellemében a más vallásúak, a másként gondolkodók és a jóléti társadalom sérültjei felé fordult. 1979 és 1991 között Dél-Amerikában, Bogotá egyik szegénynegyedében dolgozott. A rendszerváltás óta Magyarországon vezet meditációs lelkigyakorlatokat: imádkozni tanít.

Fotó: Jezsuita.hu

Magyar Kurír