Megújult a görögkatolikus parókia Berzéken

Hazai – 2021. január 5., kedd | 12:48

Szép ajándékkal gazdagodott a berzéki görögkatolikus parókia: a karácsony előtti vasárnap, december 21-én szentelte meg Orosz Atanáz püspök a felújított parókiaépületet.

A szertartást megtisztelte jelenlétével Sebő Gábor, Berzék polgármestere, aki a község, az önkormányzat és az Egyház jó, gyümölcsöző kapcsolatáról beszélt, és felajánlotta további segítségét.

Orosz Atanáz püspök reményét fejezte ki, hogy a felújított parókiára sokan ellátogatnak majd Salai Szabolcs atyához és családjához.

A szentelés után a főpásztor ellátogatott a hernádnémeti görögkatolikus közösség zarándokkertjébe, melynek létrejöttéhez a helyi önkormányzat is hozzájárult. Orosz Atanáz püspök elmélkedésében a karácsonyi készületről, a várakozás öröméről és a Jézus születését hírül adó csillagászati jelenség megismétlődéséről beszélt.

Orosz Zsolt polgármester beszéde után, aki a görögkatolikus közösségnek a falu életében betöltött fontos szerepét méltatta, megszólaltak az első karácsonyi énekek – írta beszámolójában Répási Lajosné.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria