Megújult a hittanterem a Szatmár megyei Mezőfényen

Külhoni – 2016. május 27., péntek | 9:55

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával újult meg a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó Mezőfényen a régi hittanterem, mely ezentúl közösségi teremként működik.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Több mint száz fiatal látogatja hetente Mezőfényen azt a hittantermet, amelynek felújítását nemrég fejezték be.

A 3 millió forinttal támogatott projekt révén olyan teret alakítottak ki, ahol a gyermekek és fiatalok plébániai hitoktatáson vehetnek részt, de a lelkiségi csoportok és a kórus számára is találkozási helyül szolgálhat. Mindemellett helyszíne lehet a magyarországi Pócspetrivel közös testvértelepülési rendezvényeknek, a családok egységét elősegítő és erősítő programoknak, az iskolások családi életre nevelése találkozóinak, a jegyesoktatásnak, a házasságban élők utógondozását segítő programoknak.

A 2015-ben kezdődött felújítások során megtörtént a hittan- és közösségi terem tetőfödémjének teljes felújítása, az ablakok, ajtók cseréje, az ingatlan belső felújítása.

Czier István mezőfényi plébános kiemelte, nagy szükség volt a közösségi teremre, amely erősíti a közösséghez való tartozás érzését és tudatát, lehetőséget ad a találkozásra.

Az idei évben a projekt folytatásaként megtörténne az ingatlan külső szigetelése, a belső terek berendezése bútorzattal, és egyéb, a központ működését elősegítő eszközökkel. Az ennek érdekében leadott következő pályázat is pozitív elbírálásban részesült, a forrásokhoz jutást követően ezeket a munkálatokat is megkezdik.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria