Megújult katolikus óvodát áldottak meg Miskolcon

Hazai – 2019. február 22., péntek | 13:49

Ünnepélyes keretek között adták át február 20-án a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Rita tagóvodáját.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A magyar állam, valamint az Európai Unió 100 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásából megvalósult felújítás keretében kicserélték a nyílászárókat, szigetelték és akadálymentesítették az épületet, kifestették és új bútorokkal rendezték be a termeket, valamint logopédiai helyiséget is létesítettek.

A korábban Weöres Sándor nevét viselő óvoda ünnepélyes átadóján elsőként Mariscsák István, a katolikus általános iskola igazgatója, majd Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. Pfliegler Péter elismerését és örömét fejezte ki, hogy a megyeszékhely önkormányzata, valamint az Egri Főegyházmegye közös munkájának eredményeként felújították az óvoda elavult épületét, melynek tulajdonosa Miskolc, fenntartója pedig az Egri Főegyházmegye.

Az ünnepi eseményre a gyermekek és pedagógusaik műsorral készültek. Az óvodások műsora után Ternyák Csaba egri érsek kedves szavakkal fordult a gyerekekhez, majd köszönetet mondott az óvoda dolgozóinak, az óvodapedagógusoknak a szeretettel végzett munkájukért. Az átadóünnepség végén az egri érsek megáldotta a megújult óvodaépületet.

Forrás és fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria