Megújult a kemenesmagasi templom

Hazai – 2015. augusztus 31., hétfő | 19:10

Újabb templom renoválása fejeződött be a Szombathelyi Egyházmegyében. A Vas megyei Kemenesmagasi község felújított templomát augusztus 30-án, vasárnap szentelte fel Veres András megyéspüspök – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A főpásztor a templom újraszentelésekor mondott szentbeszédében kiemelte: Isten az örök szeretet, az örök jóság, arra teremtett minden embert, hogy az általa mutatott úton haladjunk, mert ez nemcsak az eljövendő örök boldogságot ígéri, hanem a földi életben is boldogsággal kecsegtet minket. Ezért kell komolyan venni: járjunk Isten törvényeinek útján!

A Szombathelyi Egyházmegye az elmúlt években több pályázaton is sikerrel szerepelt. Ennek köszönhetően kerülhetett sor számos templom felújítására az utóbbi időszakban. A celldömölki plébániához tartozó, Jézus Szíve tiszteletére szentelt kemenesmagasi templom felújítására a Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán nyertek támogatást. A munkálatok ennek, valamint a hívek, az egyházmegye és a celldömölki plébánia összefogásának köszönhetően kezdődhettek meg.

A templom körül ma már szépen parkosított tér fogadja az utazót, az imádkozni vágyót. Megoldották a vízelvezetést, cserélték a tetőzetet, és újak kerültek a régi nyílászárók helyére is. A torony gerendáit kicserélték, a homlokzatot téglalap alakú mintákkal osztották fel, ami különleges szépséget kölcsönöz az épületnek. A templom külső és belső falait egyaránt újrafestették.

Fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria