Megújult a szociális testvérek honlapja

Megszentelt élet – 2016. szeptember 28., szerda | 9:54

Boldog Salkaházi Sára boldoggá avatásának 10. évfordulója tiszteletére megújult a Szociális Testvérek Társasága honlapja.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szociális Testvérek Társasága új weboldala naprakészen, sok fontos információval, friss képekkel és tartalommal várja olvasóit, bármilyen eszközön is érjék el azt. Külön képes menüsor emeli ki a legfontosabb témákat, és a honlapról közvetlenül elérhető a Facebook-oldaluk is.


Segítséget nyújtanak hivatástisztázáshoz, tájékoztatnak programjaikról, többek között a lelkinapokról, önismereti kurzusokról. Bemutatják az alapító Slachta Margitot és Boldog Salkaházi Sárát; a „Médiatár”-ban kortárs testvérek és az alapító testvérek írásait találják az érdeklődők.

A Szociális Testvérek Társasága (Societas Sororum Socialium, SSS) magyar alapítású, pápai jogú apostoli élet társasága. A társaság 1923. május 12-én Budapesten alakult meg, Slachta Margit vezetésével. Az alapító testvérek létszáma harminc körül volt.

A társaság gyors fejlődésnek indult, húsz év múlva már több mint 300 tagot számlált. A testvérek a második világháború idején bekapcsolódtak az üldözöttek mentésébe, majd a szerzetesrendek feloszlatásának évtizedeiben az illegalitásba kényszerülve folytatták Szentlélektől kapott küldetésüket. Így a fiatalok felvétele a rend létrejötte óta töretlenül folytatódott.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria