Megválasztották a szekszárdi plébániai tanácsosok testületét

Kishírek – 2015. január 28., szerda | 12:16

Letették az esküt a szekszárdi plébániai tanácsosok testületének tagjai. A belvárosi és az újvárosi templomban lehetett szavazni. Az ünnepi szentmise után megválasztották a tisztségviselőket is – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.


Harminchárom jelölt közül tizennyolcat választottak a plébániai tanácsosok testületének tagjává Szekszárdon. A tanácsosok testülete – korábbi nevén egyházközségi képviselő-testület – munkáját a megyéspüspök jóváhagyásával végzi. A tanácsosok kinevezésük jogán semmiféle anyagi ellenszolgáltatásra nem tarthatnak igényt.

Hivatalból tagja a testületnek Bacsmai László plébános, Porpáczy Attila káplán, Cseh Péter Mihály káplán, Kocsis László állandó diakónus, Szabóné Varjas Ildikó, a katolikus iskola igazgatója és Stiener Mária hitoktató.

A testület tagjai a január 25-i esti szentmisén tették le esküjüket. A szentmise után a közösségi házban megválasztották a tisztségviselőket. Egyházi elnökként Bacsmai László esperes-plébános fog tevékenykedni. Világi elnöknek – új elnevezéssel alelnöknek – újra Simon Bélát választották, jegyzővé pedig Csékéné Korossy Ágnest. A belvárosi templom gondnoka Guld István, az újvárosi templomé Bács Gábor lett. A gazdasági felügyelő posztot Juhász János kapta, aki egyben az építési bizottság vezetője is; számvizsgálókként Árki Tiborné és Eckert Rita dolgozik majd, a pénztáros pedig Kuthy Szilvia lett.

Fotó: Plébániaszekszárd.hu

Magyar Kurír