Mellszobrot állítottak Szent Istvánnak Kolozsváron

Külhoni – 2015. november 30., hétfő | 12:03

Kolozsvárott a most is működő Szent Kamill Szociális Otthon és a készülő Árpád-házi Szent Erzsébet Leányanyaotthon udvarán november 21-én felavatták Szent István király mellszobrát.

A szobrot Kovács Árpád kisbácsi plébános, a Szent István Lovagrend erdélyi csoportjának lelkivezetője áldotta meg, kérve a szent királyt, hogy segítse az otthon lakóit, a hozzá fordulókat. Kérte a szentet, hogy az otthon dolgozói tudjanak lelkileg segíteni az időseken, betegeken, leányanyákon, példát adva saját múltjukból, és tudják rávezetni az innen kikerülő gyermekeket, hogy a megfelelő időben jól és helyesen döntsenek arról, mit kell tenniük.

A felavatott Szent István királyt ábrázoló bronz mellszobor Berek Lajos Mednyánszky László-díjas szobrászművész alkotása, s a Szent István Lovagrend (Cruciferi Sancti Stephani Regis) adománya az otthon részére.

A szobor a Kolozsvár egyik legszebb helyén működő idősek otthona és a hamarosan teljesen elkészülő leányanyaotthon közös udvarán, az erre a célra kialakított parkban kapott helyet.


Forrás és fotó: Ferencz Csaba CSR

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria