Mélykútra és Kiskunmajsára látogatott az apostoli nuncius

Hazai – 2019. november 13., szerda | 10:32

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyébe látogatott november 10-én, vasárnap Michael August Blume SVD érsek, apostoli nuncius, aki részt vett Mélykúton a helyi egyházközség missziós hétvégéjének záró programján.

A missziós hétvégét a helyi plébánia meghívására az Isteni Ige Társasága szerzetesei vezették. A minden korosztályt megszólító programsorozat kapcsolódott a Ferenc pápa által meghirdetett rendkívüli missziós hónaphoz is.

A mélykúti missziós hétvége záró szentmiséjét az apostoli nuncius mutatta be. A mise kezdetén Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek köszöntötte a Szentatya követét. A nuncius a misszió fontosságáról beszélt, mert hazánkban újra fel kell fedezni az evangélium embert átváltoztató erejét.

Az ünnepi szentmise után Michael August Blume találkozott a település egyházi és világi vezetőivel, majd kíséretével Kiskunmajsára látogatott. A város határában található az ’56-os kápolna, melyet Pongrátz Gergely egykori Corvin-közi felkelő építtetett. A kápolna védőszentje Kapisztrán Szent János.

Az apostoli nuncius megtekintette a kápolnához kapcsolódó  múzeumot, majd imádkozott a hősökért.

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Fotó: Koprivanacz Kristóf

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria