Mennyire okos egy okosrózsafüzér?

Nézőpont – 2020. január 3., péntek | 19:06

Hodász András, a budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia kormányzója nem mindennapi ajándékot kapott karácsonyra egyházközsége tagjaitól. Az okosrózsafüzért, amit októberben mutattak be a Vatikánban, a lelkipásztor YouTube-csatornája nézői szeme láttára nyitotta ki január 3-án.

A nagyon igényes, egy gyönyörű mozaik másolatával díszített dobozú e-rózsafüzér, amelynek minden bizonynal első hazai tulajdonosai között van Hodász András, láthatólag megnyerte a pap tetszését, dacára annak, hogy magyar nyelven még nem elérhető az általa „a hitet új és izgalmas úton támogató technikaként” aposztrofált imaeszköz. A Click To Pray (Kattints és imádkozz) alkalmazás segítségével működtethető rózsafüzér nemcsak arra figyelmeztet, hogy eleget imádkozik-e használója, hanem arra is, hogy elegendőt mozog-e.

A termékek csomagolását bemutató, úgynevezett unboxing (kicsomagoló) videók egy ideje nagy népszerűségnek örvendenek a videómegosztó portálokon. A siker titka a kutatók szerint abban rejlik, hogy ezeknek az egyszerű felépítésű videóknak olyan a hatásuk, mintha mi magunk nyitnánk fel a csomagot.

Forrás és fotó: Papifrankó

Magyar Kurír
(asz)

Kapcsolódó fotógaléria