Mi van a nyúlon túl? – Múzeumpedagógiai foglalkozások a pécsi püspökségen

Kultúra – 2018. február 20., kedd | 13:08

Húsvétváró múzeumpedagógiai foglalkozást szervez a pécsi püspökség a 7–11 éves gyermekeknek. Az egyéni jelentkezéseket március 24-re várják, de csoportok számára előzetes időpont-egyeztetéssel az egész nagyböjti időszak alatt elérhető a foglalkozás.

A pécsi püspökség tematikus, egy-egy ünnephez kötődő múzeumpedagógiai foglalkozásainak célja, hogy a gyerekek ne csak passzív szemlélőként, hanem a felfedezés élményén keresztül ismerjék meg az ünnep valódi tartalmát.

A húsvéti múzeumpedagógiai foglalkozás során a résztvevők a Püspöki KincsTár tárlatában játékos feladatlap segítségével kereshetik meg a húsvéti ünnepkör emblematikus tárgyait.

Ezt követően – életkoruknak megfelelően – képzőművészeti alkotások segítségével, sok beszélgetéssel dolgozzák fel a nagyheti eseményeket. A program a témához kapcsolódó kézműves-foglalkozással zárul.

Időpont: március 24., 10 óra
Korosztály: 7–11 év
Időtartam: 60–90 perc
Helyszín: Püspöki KincsTár (Pécs)
A program részvételi díja: 800 forint/fő

A program regisztrációhoz kötött, a maximális létszám 15 fő. Regisztrálni az alábbi linken lehet.

Foglalkozás csoportoknak: korlátozott számban egész nagyböjtben elérhető iskolai csoportok számára, előzetes bejelentkezéssel és időpont-egyeztetéssel. Erről bővebb információ itt olvasható.

Információ, jelentkezés: +3630/373-8900; latogatas@pecs.egyhazmegye.hu

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria