Madárbarát óvoda címet adományoztak a debreceni Szent Efrém-óvodának – KÉPRIPORT

Hazai – 2017. május 8., hétfő | 13:32

A Magyar Madártani Egyesület „Madárbarát óvoda” címet adományozott a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvodának, ahol május 5-én ünnepélyes keretek között leplezték le azt a mini tanösvényt, melynek állomásai az óvodában otthonra lelő madarakat mutatják be.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Május 10-én ünnepeljük a madarak és fák napját, ehhez kapcsolódóan 2017. május 5-én, pénteken ünnepélyes keretek között leplezték le azt a mini tanösvényt, melynek állomásai az óvodában otthonra lelő madarakat mutatják be.


A madarak és fák napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét a természetvédelem iránti elkötelezettség fontosságára.

Magyarországon az első madarak és fák napját a híres ornitológus, Chernel István szervezte meg 1902-ben Kőszegen, az 1902. május 19-ei párizsi európai madárvédelmi egyezmény alapján.


Az ünnep Herman Ottó közreműködésével vált hivatalossá, 1906-ban, amikor gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a madarak és fák napjának megszervezését minden iskola számára.

Egy 1994-es miniszteri rendelet május 10-ét jelölte meg ennek dátumául. Ezen a napon évről évre sokféle rendezvény, köztük a Magyar Madártani Egyesület kiemelt madárünnepei várják az érdeklődőket országszerte számos helyszínen.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria