Ministránsokat avattak Egyeken

Kishírek – 2017. július 4., kedd | 15:09

Két ministránsjelöltet vettek fel, és hat fiatalt avattak ministránssá július 2-án az egyeki Szent József-plébánián.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az egyházközségek életében mindig jelentős helyet foglal el az oltárszolgálat, amely bölcsője a papi és szerzetesi hivatásoknak. Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció 1994. március 15-én a püspököknek a következőket írta: „A Szentszék emlékeztetni kíván, hogy mindenkor nagyon helyes követni annak nemes hagyományát, hogy kizárólag fiúk szolgálnak az oltárnál. Ahogy az ismeretes, ez a papi hivatások biztató kibontakozásához vezet. Annak kötelezettsége tehát, hogy a ministránsfiúk ilyen közösségét támogassuk, mindenkor folytatódni fog.”

Az egyeki plébánián buzgó, elkötelezett fiúkból és felnőtt akolitusokból álló testület szolgál rendszeresen a szentmiséken és egyéb liturgikus alkalmakon. Feladatuk legfőképpen az, hogy a szentmisén szolgáljanak: a bevonuláskor viszik a keresztet, felolvasnak, az adományokat az oltárra helyezik, a füstölőt kezelik a tömjénezéshez; az akolitusok részt vesznek az áldoztatásban és szentségimádást vezetnek.

Július 2-án Pruck Ábel, Lukács Balázs ministránsjelöltekként, Bujdosó Bence, Nagy Balázs, Seres Róbert, Tóth Levente, Papp Ágoston és Papp Benedek pedig felavatott ministránsként folytatják szolgálatukat. Az új ministránsok hosszú ideje készültek a mai napra, évek óta hűségesen szolgálnak, nemcsak vasárnap, de hétköznapokon is, a szentmiséken és a vesperásokon, keresztúti ájtatosságon, szentségimádáson, esküvőkön egyaránt.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Papp Ágoston

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria