A katolikus hitoktató, Miss Germany találkozott Ferenc pápával

Ferenc pápa – 2016. június 21., kedd | 17:15

A februárban megrendezett németországi szépségverseny hitoktató végzettségű győztese is részt vett június 15-én a pápai audiencián. Lena Bröder átadta Ferenc pápának megjelenés előtt álló életrajzi kötetét.


Amint arról korábban beszámoltunk, Lena Bröder nyerte meg az idei Miss Germany szépségversenyt február 20-án. A hittant és háztartási ismereteket tanító nő személyében első ízben lett Németország legjelentősebb, 1927 óta megrendezett szépségversenyének nyertese egy tanár, katolikus hitoktató.

Lena Bröder szerint ritkán fordul elő, hogy a diákok hitoktatójukat irigyelhetik. A Miss Germany címet februárban elnyert Lena szerint ez most, június 15-én Ferenc pápa audienciáját követően megtörténhetett. A szépségkirálynő az audiencia során átadhatta a Szentatyának a június végén boltokba kerülő életrajzi könyvét, amely A szépség bennem – hittel a sikerhez címmel jelenik meg. A Vatikáni Rádiónak adott interjúban Lena Bröder arról beszélt, egy álom vált számára valósággá, amikor megrázhatta Ferenc pápa kezét: „Minden úgy történt, ahogy elképzeltem. Tudtam, hogy néhány pillanat erejéig áll meg előttem a Szentatya, mégis át tudtam adni neki a könyvem.”

A Szentatya kezébe vette a könyvet, halkan megismételte a címét – mondta a szépségkirálynő, aki még arra is megkérte Ferenc pápát, hadd készítsen egy szelfit találkozásukról.

Lena Bröder azt mondta, nem is maga az audiencia volt számára megindító, hanem az, ahogy Ferenc pápa megérkezett az emberek közé: végighaladt a tömegben, időt szakított arra, hogy egyeseket üdvözöljön. Különös figyelemmel fordult a betegekhez, megérintette őket, a szemükbe nézett.

Saját hitéről szólva így fogalmazott: „A hit számomra a láthatatlan kísérő, egész életemet áthatja, meghatározza. A hit adja életem alapját. A munkám során nagyon fontos, hogy ne járjak két lábbal a föld felett, maradjak realista.” Elmondta, a Ferenc pápával való találkozás megerősítette hitét. „Minden élettapasztalat fontos, a hitoktatásnak a megtapasztalásainkból kell élnie. Fontosak a diákok élményei, de az enyémek is” – indokolta, miért fogja részletesen elmesélni Ferenc pápával való találkozását. „Nagy dolog, hogy megrázhattam a Szentatya kezét” – mondta Lena Bröder.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatikáni Rádió, Deutschland.de

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria