Missziós napokat tartottak Harkányban

Hazai – 2017. június 30., péntek | 12:18

Nagy érdeklődéssel fogadták a résztvevők a Jézus Szíve-búcsú missziós programjait Harkányban június 23–25. között.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Missziós céllal háromnapos rendezvénysorozatot tartott a harkányi plébánia. A programok sora pénteken imával és szentségimádással indult, majd szentmisén vehettek részt a hívek.

Szombaton délután 14 órától a harkányi strandon drámapedagógiai játékokba kapcsolódtak be a gyerekek, de a kavicsfestést is kipróbálhatták, majd az általuk választott bibliai motívummal díszített alkotást hazavihették magukkal. A gyermekeket kísérő szülők, nagyszülők ezalatt kerekasztal-beszélgetéseken vettek részt, amelyeken a gyermeknevelés, a gondviselés, a különböző élethelyzetek, az öröm és az értékrend témáit dolgozták fel. A gyógyfürdőben is beszélgetésre várták az érdeklődőket („Akinek van füle, hallja meg” – Mt 13,43), itt elsősorban az egészség, a gyógyulás, a boldogság, az öröm és a kincs témája került előtérbe. A szervezők gondoltak a külföldi látogatókra is: angol, német és horvát nyelvű információs szórólapot szerkesztettek, amelyen röviden összefoglalták a missziós napok célját és eseményeit.

Az ima fontosságára imakártyákkal hívták fel a figyelmet, és buzdították a látogatókat a Boldogasszony Imaszövetséghez való csatlakozásra. A szabadtéri sátrakban a Pécsi Egyházmegye pasztorális irodájának munkatársai szombaton kora este és vasárnap délelőtt beszélgetés során igyekeztek az érdeklődők elsősorban vallási, hitbéli kérdéseire választ adni. A misszióra a színpadon többször is felcsendülő zenei dicsőítések is felhívták a figyelmet.

A missziós programok jól illeszkedtek a harkányi római katolikus plébánia által szervezett Jézus Szíve-búcsú rendezvényhez, amelynek záróeseménye a körmenettel összekapcsolt ünnepi szabadtéri szentmise volt, amelyet Pavlekovics Ferenc pasztorális helynök celebrált.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria