Hetek alatt újult meg a mohácsi katolikus iskola tornaterme

Hazai – 2017. október 12., csütörtök | 13:00

Húszmillió forintból újult meg a mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola tornacsarnoka.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő iskola tornacsarnokának felújítása évek óta esedékes volt. Nyár elején született meg a döntés, hogy kicserélik a nyílászárókat; új, ízületkímélő padlóburkolatot fektetnek le; megújul a falburkolat és a sporteszközök egy része is. A húszmillió forintos beruházás október elejére készült el. A kötelező mindennapos testnevelésórákon így korszerű környezetben sportolhatnak a diákok.

Az épület átadási ünnepségén Udvardy György pécsi megyéspüspök megáldotta a tornacsarnokot. „Az Egyház arra vállalkozik, hogy az egész embert neveli. Érzelmeivel, akaratával, testével, lelkével, szellemi képességeivel, kapcsolataival, múltjával, jövőjével együtt, tehát a testedzés is szerves részét képezi a nevelésnek. Ezért fontos, hogy oktatási intézményeinkben a testnevelésórák körülményeit is tudjuk javítani” – mondta a főpásztor.

A mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola mellett a közelmúltban újult meg a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola tornaterme is, a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban pedig szeptember elején tették le az évtizedek óta várt és hamarosan megépülő tornacsarnok alapkövét.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria