Múzeumi szakmai napot szervezett az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ

Hazai – 2017. május 25., csütörtök | 17:40

Május 24-én az egyházi gyűjteményi munkatársak számára szervezett szakmai napot az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ Budapesten, a reformáció emlékévéhez kapcsolódva.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Délelőtt az Evangélikus Országos Múzeum új, 2016. november 12-től látogatható, Luther öröksége című állandó kiállításán Harmati Béla László művészettörténész, Kertész Botond történész és Zászkaliczky Zsuzsanna művészettörténész tartottak vezetést.

Ezt követően a délutáni szekció kezdéseként a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteménye látta vendégül a résztvevőket. Az itt található, 2016 szeptemberétől látogatható, megújult Bibliamúzeumon Timár Gabriella Ulla lelkész vezette végig az érdeklődőket, a Ráday Könyvtárban pedig Bíró Gyöngyi régikönyves könyvtáros tartott előadást a gyűjtemény létrejöttéről.

A nap zárásaként a Magyar Nemzeti Múzeum nagyszabású, a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából megrendezett Ige-Idők című kiállítását tekintették meg az egyházi gyűjteményi munkatársak Kiss Erika és Zászkaliczky Zsuzsanna kurátorok vezetésével.

Forrás és fotó: Országos Katolikus Gyűjteményi Központ

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria