Nagyböjti kalendárium – február 28.

Kultúra – 2015. február 28., szombat | 7:00

Az idei nagyböjtben a megszentelt élet évéhez kapcsolódva korábbi századokban élt és köztünk élő, ismert és kevésbé ismert szerzetesek gondolatait idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus feltámadásának ünnepére!

„Mert bizonyos, hogy az ő Felsége azért akart elébünk sietni […] felfoghatatlan és drága jótetteivel, hogy arra késztessen bennünket, hogy nagyobb buzgósággal kívánjuk az ő dicsőségét, és ezért fáradozzunk. Ő ugyanis javainak tökéletes boldogságából bizonyos módon kiüresítette önmagát, hogy ezekben részesítsen bennünket. Magára vette a mi összes nyomorúságunkat, hogy megszabadítson minket tőlünk. Azt akarta, hogy eladják, hogy minket kiváltson; hogy megszégyenítsék, hogy mi megdicsőüljünk. Szegény akart lenni, hogy minket gazdaggá tegyen. Milyen szégyenletes és gyötrelmes halála volt, hogy nekünk halhatatlan és boldog életet adhasson. Mily mérhetetlenül hálátlan és kemény az, aki mindezek tudatában nem tekinti magát felettébb kötelesnek arra, hogy buzgón szolgáljon és Jézus Krisztus dicsőségéért fáradozzon.” (Loyolai Szent Ignác)

Örök Atyánk, fordítsd magadhoz szívünket, hogy mindig azt keressük, ami egyedül szükséges, és a szeretet gyakorlásával mutassuk meg, hogy a te szolgálatodra szenteltük magunkat. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.

Magyar Kurír