Nagypénteki virrasztást tartanak az Erkel Színházban

Kultúra – 2017. április 12., szerda | 11:20

Április 14-én, nagypénteken Mel Gibson „A passió” című filmjét vetítik az Erkel Színházban – tudatta az Opera sajtóközleményben.

Az első „szabad” nagypénteken Mel Gibson három Oscar-díjra jelölt, emlékezetes alkotásával kínál különleges közösségi élményt az Erkel Színház.

Krisztus kínszenvedéséről és kereszthaláláról megemlékezve április 14-én az Opera egyetlen estére a filmművészetnek is otthont ad. A kereszténység legnagyobb ünnepét megelőző legsötétebb órákban az Erkel Színház csaknem 1800 fős nézőterén kíván együttlétet biztosítani mindazoknak, akik a mozgókép erejével is fel akarják idézni a hitük szerint a világ bűneit megváltó áldozatot.

A közelmúlt egyik legnagyobb hatású, vallásos témájú filmjének vetítésével az Opera tervei szerint hagyományt kíván teremteni.

Az amerikai születésű ausztrál színész, filmrendező és producer Mel Gibson saját költségén rendezte meg az evangéliumok szó szerinti szövegéhez ragaszkodva Názáreti Jézus utolsó tizenkét órájának történetét. A nagyszabású filmalkotást, amely új fejezetet nyit Jézus szenvedéstörténetének megfilmesítésében, 2004-ben mutatták be.

Forrás: Opera Kommunikáció; MTI

Fotó: Opera Kommunikáció

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria