Nagyváradra érkeztek Páduai Szent Antal ereklyéi

Külhoni – 2018. május 15., kedd | 13:16

A Konventuális Ferences Minorita Rend Szent Józsefről nevezett moldvai rendtartománya május 7. és június 13. között zarándoklatot tart Románia területén Páduai Szent Antal ereklyéivel. Május 13-án Nagyváradon fejezhették ki tiszteletüket a hívek az ereklyék előtt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A nagyváradi Nagyboldogasszony-székesegyházban Szent Antal közbenjárását kérve mutatott be szentmisét a Böcskei László megyéspüspök. A szentmise szónoka Kóhr Balázs kanonok volt. A szerzetesek által Páduából hozott ereklyékkel a liturgia végén körmenetet tartottak a püspöki palota kertjében.

Páduai Szent Antal ereklyéi előtt a május 15-én, kedden Nagybányán; május 17-én, csütörtökön Szatmárnémetiben; május 19-én, szombaton Marosvásárhelyen, a Páduai Szent Antal-templomban; május 21-én, hétfőn Kolozsváron, a Szent Mihály-templomban; május 22-én, kedden Gyulafehérváron, a Szent Mihály-székesegyházban, majd ugyanaznap Nagyszebenben, a Szentháromság-templomban; május 24-én, csütörtökön a csíksomlyói kegytemplomban; május 25-én, pénteken Brassóban, a Szent Kereszt felmagasztalása templomban tehetik tiszteletüket a hívek.

A zarándoklat részletei, illetve a további állomások megtalálhatók a Konventuális Ferences Minorita Rend Szent Józsefről nevezett moldvai rendtartománya honlapján, román nyelven.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria