„Ne félj!” – hallotta a II. János Pál közbenjárására meggyógyult asszony

Kitekintő – 2013. július 10., szerda | 17:07

A II. János Pál szenttéavatásához elismert csoda egy Costa Rica-i asszony gyógyulása, amelyre kezelőorvosa nyilatkozata szerint nincs tudományos magyarázat. Az ötvenéves Floribeth Mora 2011 áprilisában szűnni nem akaró fejfájással került kórházba, ahol számos vizsgálattal megállapították, hogy jobb oldali agyi artériájában aneurizma és vérömleny alakult ki. Állapota halálos kimenetelű lehetett volna.

„Hazatérve halálfélelem lett úrrá rajtam. Annyira szomorú volt látni, ahogy a gyerekeim az ágyam mellett megállva néztek, ahogy a férjem igyekezett összeszedni magát, ahogy esténként megfogta a kezemet és keresztet vetett” – mondta el Mora egy sajtótájékoztatón.

„Miután megnéztem II. János Pál boldoggáavatását a televízióban, elaludtam – folytatta. – Arra ébredtem, hogy egy hang azt mondja: 'Kelj fel!'” A hang a tévé tetején heverő újságok felől jött. „Senki más nem volt a szobában, csak ez a fénykép, ami akkor jelent meg egy folyóirat címlapján, II. János Pál pápaságának emlékére. Ott feküdt előttem, és újra hallottam a hangot: 'Kelj fel!'. Ránéztem a képére, láttam a kitárt karjait, és egy hangot hallottam: 'Ne félj!'. Azt feleltem: 'Igen, Uram!', és tudtam, hogy meggyógyultam” – tette hozzá könnyek között.

Kezelőorvosa, Alejandro Vargas a Reuters hírügynökségnek elmondta: „Különösnek, sőt hihetetlennek találtuk, hogy novemberre semmiféle nyoma nem volt az agyában annak, hogy ott valaha aneurizma volt. Ilyet még nem láttam pályafutásom során.” A Daily Mail online változata képeket is közöl a sajtótájékoztatóról.

Magyar Kurír (mk)  

Kapcsolódó