Negyedik lett a magyar válogatott a papi futsal-Európa-bajnokságon

Külhoni – 2018. február 12., hétfő | 19:17

Negyedikként zárta február 8-án az olaszországi Bresciában rendezett papi futsal-Eb-t a magyar válogatott. A csapat a bronzmérkőzésen szenvedett 3–2-es vereséget a szlovákoktól.

Az A csoport győzteseként jutott a kontinensviadal elődöntőjébe a magyar papi válogatott, ahol Lengyelország legjobbjaival találkozott. Az elődöntő eredménye a rendes játékidő végén 0–0 volt, ezért szétlövéssel dőlt el a mérkőzés, melyet a lengyel csapat nyert meg 6–5-re. Így a magyarok végül a harmadik helyért játszhattak.

Mivel a másik ágon a címvédő portugálok legyőzték a szlovákokat, a bronzéremért folyó küzdelemben a magyar válogatott ellenfele a szlovák csapat lett. A mérkőzést a végjátékban jobban összpontosító szlovákok nyerték, így a magyarok a negyedik helyen zártak. Az Eb-t Lengyelország csapata nyerte, ezüstérmes pedig a portugál válogatott lett.

Bozóky Imre edző sikeresnek értékelte a bajnokságot, hiszen a tornán elért negyedik helyezés a papi válogatott eddigi legjobb eredménye. „Ha azt nézzük, hogy a csoportmeccsek során 2–0-ra legyőztük a címvédő, ezúttal ezüstérmet nyerő portugálokat, majd az elődöntőben kemény csatában döntetlent játszottunk a végső győztes lengyelekkel, akkor mindenképpen elégedett lehetek. A válogatott megtette a magáét” – mondta el Bozóky Imre.

A magyar válogatottban Kiss-Rigó László püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye), Fejes Csaba (Esztergom-Budapesti Főegyházmegye), Moldván Tibor (Miskolci Egyházmegye), Veress Zoltán (Egri Főegyházmegye), Stefán Zoltán (Miskolci Egyházmegye), Kocsis Dániel (Nyíregyházi Egyházmegye), Szarka Gergely (Hajdúdorogi Főegyházmegye), Szabó Tamás (Nyíregyházi Egyházmegye), Barazsuly István (szalvatoriánus rend), Rockenbauer Barnabás (ferences rend) és Topsi Bálint (Szeged-Csanádi Egyházmegye) játszott.

A következő papi futsal-Európa-bajnokságnak 2019 februárjában Montenegró ad otthont.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria