Negyedszázados fennállását ünnepelte a Gyulafehérvári Caritas

Külhoni – 2015. október 5., hétfő | 16:26

A Gyulafehérvári Főegyházmegyében karitatív munkát koordináló szervezet vasárnap, október 4-én az érseki székvárosban adott hálát Istennek az alapításától eltelt huszonöt esztendőért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Erre az alkalomra számos Caritas-munkatárs és hívő zarándokolt el Erdély számos településéről a székesegyházba, de érkeztek vendégek, partnerszervezetek képviselői a határokon túlról is.

Az ünnepi szentmisét Jakubinyi György érsek mutatta be Tamás József segédpüspökkel és az egyházmegyei papsággal, jelen voltak az erdélyi Caritas egykori vezetői, Vencser László és Szász János, valamint a jelenlegi vezetők, Márton András igazgató és Sajgó Balázs lelki igazgató.

Jakubinyi György érsek ünnepi szentbeszédében megemlékezett arról, hogy a néhai megyéspüspök, Jakab Antal a rendszerváltás után fontosnak tartotta és szorgalmazta a Caritas mihamarabbi létrejöttét, hogy úgy szolgálja az embereket, ahogy azt Márton Áron már egy fél évszázaddal a megalakulás előtt elképzelte. A segítségnyújtás, a felebaráti szeretet gyakorlása a Caritas legfőbb célja: szolgálni az embert, a szegényt, a segítségre szorulót. A segítségnyújtás szervezett formáját hivatott szolgálni ez az intézmény, mely az eltelt huszonöt esztendő alatt kinőtte magát, s ma már számos településen áll a rászorulók mellé, s számos szociális programot is szervez, bonyolít le.

A szentmise végén Márton András igazgató három nyelven mondott köszönetet a számos munkatársnak, akik a mindennapi munkát végzik, s törekszenek megerősíteni az elesettekben, szenvedőkben az emberséget, emberi méltóságuk tudatát.

Fotó: Fábián Róbert/Vasárnap

Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria