Nemzetiségi bázisintézmény lett a Máltai Szeretetszolgálat gyulaji általános iskolája és óvodája

Hazai – 2017. április 21., péntek | 19:17

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda április 20-án elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet a nemzetiségi oktatási intézmények pályázatában.

A minősítés célja a tudásmegosztás, hogy az eredményes oktatási intézmények jó gyakorlatai példaként szolgáljanak és elérhetővé váljanak más iskolák és óvodák számára.

„A gyulaji iskola és óvoda cigány nemzetiségi oktatásban végzett eredményes tevékenységét is elismeri ez a pályázat” – mondta az iskola igazgatója, Lacza Zoltánné, aki az óvoda vezetőjével együtt április 20-án vette át a minősítő plakettet. Az intézmények a jövőben jó gyakorlataik megosztásával, a nemzetiségi versenyeken szerzett tapasztalataikkal is segíteni fogják más hasonló iskolák és óvodák fejlődését, emellett tanmenetek összeállításában, tankönyvválasztásban és tananyagfejlesztésben is segítséget tudnak nyújtani.

„Intézményeink hároméves kortól tizenöt-tizenhat éves korig tudnak jó példákkal szolgálni a gyerekek oktatásával, nevelésével kapcsolatban, amibe beletartozik például az óvoda és iskola közti átmenet időszaka is, valamint az általános és középiskola közötti váltás.”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyulaji általános iskolájának tanulói az elmúlt években az országos roma nemzetiségi tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezéseket értek el. Az óvodában és iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a cigány történelem, nyelv és népszokások oktatására, megismerésére és ápolására.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria