Nemzetközi ifjúsági találkozó Auschwitzban – VIDEÓVAL

Hazai – 2014. február 24., hétfő | 17:20

Európai fiatalok egy erőszak nélküli világért: a Sant’Egidio Közösség nemzetközi ifjúsági találkozót szervez Krakkóba és Auschwitzba, 2014. szeptember 17. és 21 között.

2014. szeptember 17. és 21. között negyedik alkalommal szervezi meg az Európai fiatalok egy erőszak nélküli világért mottójú nemzetközi találkozót a Sant’Egidio Közösség Csehország, Grúzia, Németország, Olaszország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Magyarország nagyobb egyetemeivel és több középiskolájával együttműködésben. Több száz, különböző országból származó fiatal gyűlik össze, akiket egyesít a vágy, hogy nemet mondjanak az erőszakra, az etnikai és faji gyűlöletre, és igent a testvériség és a szolidaritás kultúrájára.

A fiatalok Lengyelországban, Krakkóban és Auschwitzban találkoznak egymással azokon az emlékhelyeken, ahol a második világháború idején Európa minden részéből és a volt Szovjetunióból származó zsidók, cigányok és politikai foglyok milliói szenvedtek és pusztultak el ártatlanul. Azért gyűlnek össze Auschwitzban, hogy emlékezzenek országaik történelmi tragédiáira, amelyeket a háború, az idegengyűlölet, a rasszizmus, az antiszemitizmus okozott; és hogy elkezdjenek emberibb jövőt álmodni, építeni.

A találkozóra a részletesebb tájékoztatóban szereplő email-címeken, telefonszámokon lehet jelentkezni.


Sajtótámogató: Magyar Kurír

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria