Nemzetközi teológuskonferenciát rendeznek Egerben

Hazai – 2020. február 24., hétfő | 10:45

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya minden évben megrendezi vándorkonferenciáját, amely 2020-ban Egerbe érkezik.

A konferenciasorozat X., jubileumi alkalmára való tekintettel több mint száz előadó jelentkezett, így a február 28. és március 1. közötti nemzetközi szimpóziumon több mint tíz ország száz fiatal kutatója mutathatja be legújabb tudományos eredményeit a teológiai és vallástudományi kutatások területén.

A rendezvény első napjának két főelőadója Pierre van Hecke, a Leuveni Katolikus Egyetem teológiai fakultásának dékánhelyettese, illetve Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora. Az Apostoli Szentszék több hivatala által már köszöntőlevélben megtisztelt konferencia előadásait a szervezők minden évben hazai és idegen nyelvű tanulmánykötetekben adják közre.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való tekintettel a konferencián külön tematikus szekciót szentelnek az Eucharisztia és Úrvacsora témájának.

Az esemény védnöke Ternyák Csaba egri érsek és Steinbach József püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke. A tizenkét tematikus szekcióra osztott rendezvény előadásai nyilvánosak.

Bővebb információ, regisztráció és a konferencia részletes programja ITT olvasható.

Forrás: Doktoranduszok Országos Szövetsége

Fotó: Egri Szeminárium Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria