Nemzetközi zarándoklat az Ifjúsági Világtalálkozóra a Sacré Coeur nővérekkel

Kitekintő – 2016. január 29., péntek | 13:35

A július 25. és 31. között Krakkóban sorra kerülő Ifjúsági Világtalálkozóra (IVT) szerveznek nemzetközi zarándoklatot a a Sacré Coeur nővérek. A gyalogos zarándoklat július 19-én indul a lengyelországi Ószandecből (Stary Sącz).

 

„Ha szeretnél egy vidám, tartalmas zarándoklat keretében eljutni Krakkóba, az Ifjúsági Világtalálkozóra, gyalogolj a Sacré Coeur nővérekkel!” – hívnak a szervezők.

A nemzetközi program közös nyelve az angol lesz, 18 és 25 év közötti résztvevőket várnak. A zarándoklat Ószandecból (Stary Sącz) indul, és 120 kilométer megtétele után érkeznek meg a résztvevők Krakkóba, ahol közösen csatlakoznak a találkozóhoz.

A gyülekezés július 19-én a lengyelországi Ószandecben lesz. A program Krakkóban zárul az IVT zárómiséjével július 31-én.

A kedvezményes részvételi díj magyar résztvevőknek 180 euró, ami a zarándoklaton és az Ifjúsági Világtalálkozón való részvétel teljes költségét tartalmazza. Bővebb információ és jelentkezés március 1-jéig a pilgrimsacrecoeur@gmail.com címen.

A világ katolikus ifjúságának legnagyobb rendezvényére több millió fiatalt, köztük több ezer magyart várnak a szervezők.

Az ifjúsági világtalálkozók története 1984 virágvasárnapjáig nyúlik vissza, amikor Szent II. János Pál pápa Rómába hívta a fiatalokat, hogy együtt ünnepeljék a megváltás szentévének lezárását. 1985-ben a pápa levelében a világ minden fiatalját meghívta egy találkozóra, majd hivatalosan is kezdeményezte az ifjúsági világnapok megünneplését. Az IVT-kre felváltva kerül sor egy távoli földrész nagyvárosában és egy európai helyszínen, így a 2013-as Rio de Janeiró-i találkozó után Krakkó városára esett a választás.

Ferenc pápa a találkozás fókuszába a nyolc boldogságról szóló evangéliumi szakaszból vett mottót állítja: „Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek” (Mt 5,7). Az ifjúsági világtalálkozók középpontjában alkalomról alkalomra a pápával való találkozás, a vele való közös imádság áll – a fiatalok július 28-án találkoznak Krakkóban a városba érkező, velük zarándokló Ferenc pápával.

A rendezvényről annak magyar nyelvű honlapján további információk érhetők el.

Forrás: Sacré Coeur nővérek, MKPK Ifjúsági Bizottsága

Fotó: Ifjúsági Világtalálkozó

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria