Népegyház vagy szubkultúra? – Nehéz témákról beszélget holnap három püspök és egy nővér

Hazai – 2021. január 20., szerda | 19:20

A „Szólj be a papnak!” programsorozat következő vitaestje az ökumenikus imahéthez kapcsolódóan január 21-én lesz 19 órakor, online formában. A három püspök mellett ezúttal egy apáca is helyet kap a válaszadók sorában.

Balog Zoltán református püspök, Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita mellett a január 21-én 19 órától a Facebook-oldalon rendezett vitaesten Deák Viktória Hedvig domonkos rendfőnöknő is válaszol az Egyházat érintő kérdésekre. A Népegyház vagy szubkultúra? címmel meghirdetett beszélgetés 20.30-ig tart, bárki csatlakozhat az eseményhez, melynek moderátora Berecz Péter, a „Szólj be a papnak!”  kezdeményezés alapítója lesz.

Mi a keresztények jövőképe? Népegyház kis aktív maggal és nagyszámú, lazán kapcsolódó „szimpatizánssal”? Vagy a többséghez képest alternatív életformát felmutató „szubkultúra”? Milyen lelki „szolgáltatást” tud nyújtani az Egyház a többségi társadalomnak a 21. században? Az egyházi iskolák elitképzők vagy a hitre nevelnek? Az ökumenikus imahét kapcsán is tabuk nélkül kérdezhetjük a magyarországi nagy egyházak képviselőit.

Az eseményt a Facebook-oldalon élőben lehet majd követni, a közvetítés a shoeshine.hu csapata segítségével valósul meg.

Forrás és fotó: Kiss Zita/Szólj be a papnak!

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria