Névadóját ünnepelte a szegedi Szent Imre Szakkollégium

Hazai – 2017. november 7., kedd | 9:00

November 3-án tartották a szegedi Szent Imre Szakkollégium ünnepnapját, a Szent Imre-napot. A kápolna búcsúját és az intézmény ünnepét minden évben a november 5-éhez legközelebb eső pénteken tartja a kollégium.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepség a kápolna búcsúmiséjével kezdődött, amelynek főcelebránsa Kondé Lajos, az 1994-ben újraalapított kollégium első igazgatója, jelenlegi pasztorális helynök volt. Jelen volt Serfőző Levente, a Szeged-Csanádi Egyházmegye oktatási helynöke, Hess István jezsuita szerzetes, a szegedi Kaszap István Jezsuita Egyetemi Szakkollégium igazgatója, valamint Köllő Sándor kollégiumi és egyetemi lelkész is. A szentmisén a kollégisták működtek közre gitáros-hegedűs-zongorás-dobos zenei szolgálattal.

A prédikációban Kondé Lajos a római Szent Péter-bazilika magyar kápolnájában látható, magyar szenteket ábrázoló domborműre utalt, ahol a művész Szent Imre küzdelmét örökítette meg. Arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a kép a fiatalságot ábrázolja, és hogy minden fiatal – Szent Imre is – Isten fiatalságát eleveníti meg a világban. A helynök arra buzdította a fiatalokat, hogy legyenek bátrak, vállalkozó szelleműek, leleményesek és győztesek: Isten fiatalságát vigyék a világba.

Az este ünnepi műsorral folytatódott a kollégium tornatermében. Az idei fellépők között voltak, akik komolyzenei darabokat adtak elő, mások könnyűzenei alkotásokat, volt, aki szavalt, egy másik kollégista zsonglőrködött, sőt egy kollégiumi kvízjáték keretein belül a közönség is az est aktív részesévé válhatott. Az előadásokat követően elkészült a kollégium idei csoportképe is.

A kulturális műsor és a közös vacsora után az est kötetlen beszélgetésekkel, társasjátékozással, tánccal és karaokepartival folytatódott.

Másnap, szombaton első alkalommal rendezték meg a Szent Imre-napi kupát, amelynek keretén belül a kollégisták és a kollégium munkatársai pinpongban és csocsóban mérhették össze tudásukat.

Forrás: Szent Imre Szakkollégium

Fotó: Hidas Bence és Horváth Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria