Nyílt napokat hirdet a piaristák növendékháza

Megszentelt élet – 2018. február 15., csütörtök | 9:00

A Piarista Rend Magyar Tartományának Kalazantínum növendékháza nyílt napokat szervez a piarista hivatás iránt érdeklődő fiatalok számára február 23. és 25. között.

A péntek délutántól vasárnap délig tartó programokra azokat az elsősorban 11–12. osztályos fiúkat és érettségizett fiatalokat várják, akik személyesen érdeklődnek a piarista hivatás és életforma iránt.

Az esemény nem kizárólag azoknak szól, akik fontolgatják a jelentkezést a jelöltségbe, hanem azoknak is, akik őszintén kíváncsiak a piaristákra és napi tevékenységeikre. Az érdeklődők egy hétvégét tölthetnek el a növendékházban – bekapcsolódhatnak a rendház közös programjaiba: a zsolozsmázásba, a szentmisébe és az étkezésekbe. Emellett a piarista szerzetesek a hivatással kapcsolatos látásmódformáló programokat is szerveznek az alábbi kérdések mentén: Mit nevezünk hivatásnak? Hogyan találjuk meg a hivatásunkat? Mi alapján hozzunk döntést?

A növendékekkel és az elöljárókkal egyaránt lesz lehetőség személyes beszélgetések folytatására, ugyanígy a szabad kérdésfeltevésre is (például: Kinek, hogyan alakult a hivatása? Mivel foglalkozik mostanában? Hogyan épül föl a képzés?).

A nyílt napokkal kapcsolatban érdeklődni és a programra jelentkezni Molnár Lehel piarista szerzetesnél lehet, a molnar.lehel@piarista.hu e-mail címen.

Forrás és fotó: Piarista Rend Magyar Tartománya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria