Óbudavári megemlékezés Ozsvári Csaba ötvösművészről

Hazai – 2012. július 11., szerda | 15:23

Július 7-én Óbudaváron, a Magyar Schönstatt Családmozgalom központjában emléknapot tartottak Ozsvári Csaba ötvösművész halálának 3. évfordulója alkalmából.

Három éve a kis schönstatti kápolna mellett halt meg 46 évesen a magyar egyházművészet kiváló alakja, Ozsvári Csaba ötvösművész. Képzőművész feleségével ők alkották meg a település mellett kialakított Házaspárok útját, mely a keresztút 14 állomásának mintájára a házaspárok életszakaszaihoz nyújt elmélkedési, beszélgetési anyagot. Ozsvári Csaba művészként azt vallotta, hogy a művészet célja és oka nem más, mint Isten dicsőítése.

Halálának évfordulóján (2009. július 9.) rá emlékezni jött össze a schönstatti családmozgalom mintegy száz tagja. Halálának helyét a kápolnánál egy kőlap jelöli, rajta a felirat: ablak a mennyországra. Az emlékhely mellett most egy hatalmas, kérgétől megfosztott fatörzset állítottak fel, melyen a családközösség elhunyt tagjainak nevei olvashatók, a hatéves gyermektől a felnőttekig, közöttük Ozsvári Csaba neve is. A szabadtéri szentmisén valamennyien jelen voltak; az emlékezés összekötött velük – írja beszámolójában az eseményen vendégként részt vevő Verőczei Gábor budapesti plébános.

Magyar Kurír