Ökumenikus lelkészkörök találkozója Szegeden

Hazai – 2008. április 9., szerda | 7:51

Negyedik alkalommal kerül sor az ország különböző részein tevékenykedő, egymással baráti kapcsolatot ápoló lelkészkörök egész napos találkozójára április 17-én, csütörtökön Szegeden. A téma ezúttal: Isten igéjének életre váltása.

A 2005 óta évente megrendezett esemény egyik fő célja mindig maga a Krisztusban való, testvéri találkozás. Az elmúlt években mintegy száz fő részvételével zajlottak a találkozók. A katolikusok mellett evangélikus, ortodox, református, baptista, metodista és evangéliumi pünkösdi lelkipásztorok is részt vesznek az összejövetelen. A találkozónak ezúttal a szegedi Katolikus Ház ad otthont (Dugonics tér 12.)

A nap során Zámbó András budapest-káposztásmegyeri református lelkész az „Isten Igéje a lelkipásztorkodásban” témáról tart előadást. Vendégelőadók is lesznek, akik a bajorországi Ottmaringból érkeznek: Gerhard Bauer katolikus lelkipásztor és Günther Ratthey evangélikus teológus osztják meg tapasztalataikat a hallgatósággal. Ottmaringban evangélikusok és katolikusok több évtizede testvéri közösségben élnek együtt. A közösen megélt Ige hozta össze és teszi eggyé őket.

Program:

10.00 – Lelkészkörök bemutatkozása
10.50 – A Biblia a lelkészi életemben és gyülekezet-építésemben – Zámbó András
Szünet
11.45 – Hogyan születik meg az egység a megélt Igéből? Gerhard Bauer és Günther Ratthey
13.00 – ebéd
14.00 – csoportos beszélgetés
15.15 – összegzés
15.45 – záró ima

Szeged–Csanádi Egyházmegye/Magyar Kurír