Októberi Városmissziós Napok – „Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság!”

Hazai – 2016. október 14., péntek | 20:20

A nagy sikerű tavaszi közös misszió után október 20. és 23. között ismét együtt tesz tanúságot a főváros lakói előtt több katolikus közösség, rend és plébánia. Az ’56-os forradalom emlékhetében a fő téma természetesen a szabadság, a célcsoport pedig a fiatalság. A szervezők közleményét adjuk közre.


A misszió központi területe a Belső-Józsefváros és a Bakáts tér, olyan környék, ahol rengeteg egyetemista és középiskolás megfordul. A misszió az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye támogatásával zajlik, és része a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítésének.

Tekintsük át a programot, kedvcsinálóként! A misszió most is imádságos előkészítéssel kezdődik: október 20-án, csütörtök déltől 24 órás dicsőítést tartanak a Bakáts téri templomban. Néha eszünkbe jut, hogy milyen jó lenne egy éjszakát egyszer átvirrasztani az Úrral. Most itt a lehetőség! A dicsőítésbe ágyazva csütörtök este a Cor et Lumen Christi Közösség „Tűz és Fény” címmel tart szentségimádást buzdításokkal, személyes közbenjárással. Ugyanaznap estére Sajgó Szabolcs jezsuita atya hirdetett „szemlélődő imaiskolát” a Párbeszéd Házába olyanoknak, akik már elkezdték az imádkozó életet.

Pénteken délután missziós kávéház nyílik fiataloknak a Reviczky utcában, a Krisztus Király-plébánia udvarán. Klubkoncertek, tanúságtevő pódiumbeszélgetések és várhatóan oldott hangulat várja az ide betérőket. Közben délután missziós menet indul a józsefvárosi plébániától az események helyszíneit érintve. Ide is be lehet csatlakozni. Péntek este még két lelki program várja az érdeklődőket a Mária utcai jezsuita templomban: fél nyolctól taizéi imaóra lesz, kilenctől pedig „Nightfever” címmel tart missziós szentségimádást fiataloknak a Regnum Christi Közösség.

Másnap, szombaton kettőkor nyit ki újból a missziós kávéház, s ugyanekkor veszi kezdetét a közelben a Központi Szabó Ervin Könyvtár előtt az az utcai evangelizáció, amelyet a Szent András Evangelizációs Iskola szervez. Az evangélium üzenetének megjelenítése zenével, tanúságtételekkel, képekkel és mozgásokkal, változatos módokon történik majd. Este hat órakor kezdődik a Párbeszéd Házában az Ifjúsági TŰZ Evangelizáció a Fúzió Közösség szervezésében. Itt az igazi belső szabadságról beszélnek fiatalok fiataloknak személyes történetek útján, sok dicsőítéssel. Később, este fél nyolctól szentmise és bűnbánati vigília lesz a taizéi közösség részvételével a Mária utcai templomban, a jezsuiták szervezésében.

Október 23-án két szentmise szerepel a programban, ahol hálát adnak az ’56-os forradalomért és annak hőseiért. Reggel 9-től a Horváth Mihály téri plébánián a cselekvő részes, Baranyai László atya tanúságtételét is hallhatják. Este 8-tól a Mária utcai jezsuita templomba főként az egyetemistákat várják.

Az eseménysorozat minden programja ingyenes. A szervezők elsősorban a fiatalok részvételére számítanak, és remélik, hogy minél többen találkoznak majd a valódi belső szabadság ma is élő forrásával, Jézus Krisztussal.

További információt ITT találnak az érdeklődők.

Forrás: Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzeti Szolgáló Bizottsága

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria