Online hirdették ki „Az egri érsek bora” címeket

Hazai – 2020. augusztus 12., szerda | 18:11

Az idén a járványhelyzetre való tekintettel az előző évek hagyományától eltérően személyes találkozó nélkül, online mutatták be a főegyházmegye honlapján „Az egri érsek bora” címet elnyert nedűket.

Az Egri Főegyházmegye területéről valamennyi borvidék, az egri, a tokaji, a mátrai, a bükki és a kunsági is képviseltette magát a címért folyó megmérettetésen. 

Gál Lajos professzor, egri borász idén is segítette a kiválasztást, a szervezést, a bírálóbizottság munkáját, mely Ternyák Csaba egri érsek vezetésével ítélte oda a címeket.

„Az egri érsek misebora 2020” címet a Péter Pincészet 2017-es 6 puttonyos Tokaji Aszú bora viselheti.

„Az egri érsek bora 2020” címet a Bükki borvidékről a Roszkos Szőlőbirtok és Pince 2018-as Pinot Blanc-ja, a Jászságból a Túri Pince 2019-es Cserszegi Fűszerese, a mátrai fehérek közül a Maróti Pince 2018-as Mátrai Olaszrizlingje, a mátrai rozék közül pedig a Molnár és Fiai Pincészet Bt. 2019-es Kékfrankos Rozéja viselheti.

Tokaji száraz kategóriában a Patrícius Borház Kft. 2018-as Tokaji Furmint Selection bora és az édes kategóriában „Az egri érsek misebora” címet is elnyerő Péter Pincészet 2017-es 6 puttonyos Tokaji Aszúja bizonyult a legjobbnak.

Egri fehérként a Varsányi Pincészet Kft. Debrői Hárslevelű Superior 2017-es, a vörös kategóriában a Kőporos Borászat Kft. Vörös és Fekete 2018-as, valamint a bikavér kategóriában Gál Tibor Síkhegy Bikavér Grand Superior 2016-os bora kapta az elismerést.

A nyertes termelők jogosultak arra, hogy a palackokon feltüntessék, hogy a cím birtokosai.

Az Egri Érseki Palota Látogatóközpontban az érdeklődők az érseki pincerendszer megtekintése után megkóstolhatják és meg is vásárolhatják a nyertes borokat.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria