Online virrasztó csoportok indultak hazánkban

Hazai – 2020. április 3., péntek | 18:13

Immár tíz éve töretlenül működnek azok az csoportok, amelyek tagjai interneten keresztül imádkozzák együtt a rózsafüzért. Az online áhítatot megszervező Maksó Péter miskolc-diósgyőri káplán újabb kezdeményezést indított a mostani, templomi liturgiákat nélkülöző időben: két hete virrasztás kezdődött, a csoportok ezúttal is Skype segítségével gyűlnek össze hétről hétre.

Péntekről szombatra virradó éjjel 2 és 3 óra között imádságban virrasztunk hazánkért és a világért – írta Maksó Péter szerkesztőségünknek eljuttatott levelében.

Az elmúlt két hétben nyolc csoport alakult, ami soknak számít, tekintve az áldozat komolyságát. A virrasztók a Mindenszentek litániájával kezdenek, utána elimádkozzák a fájdalmas rózsafüzért, ezt követően az irgalmasság rózsafüzérét, és az Úrangyala imádsággal zárnak, a halottakért való imákkal együtt. „Nincs semmilyen kötelezettség azok számára, akik jelentkeznek. Ha életükben egyszer imádkoznak velünk, annak is örülünk” – tette hozzá a káplán.

Jelentkezni Maksó Péter atyánál lehet, a szentolvaso@gmail.com e-mail-címen.

Az internetes rózsafüzércsoportokhoz is ugyanezen az e-mail-címen lehet csatlakozni. A rózsafüzércsoportok mindennap este 9 órai kezdettel gyűlnek össze. A közös ima során egy teljes rózsafüzért mondanak el, mely az énekekkel együtt mintegy 40 percet vesz igénybe. Itt is várnak minden érdeklődőt, nem kell a jelentkezéssel rögtön teljes mértékben elköteleződni.

Fotó: Unsplash.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria