Őszi családi napot tartottak Hevesen

Hazai – 2014. szeptember 30., kedd | 15:10

„Űzd el a búbánatot a szívedből, és tartsd távol a bajt testedtől” (Prédikátor könyve 11,10) – ez volt a mottója a hevesi Újtelepi Katolikus Általános Iskolában szeptember 27-én rendezett családi napnak – az eseményről az Egri Főegyházmegye tájékoztat.

A diákok, szülők és a tanárok között kapcsolatot erősítő rendezvényt az előző tanévben indították el hagyományteremtő szándékkal. A vendégeket Szalai József diakónus köszöntötte, akitől a program ötlete eredetileg is származik és egyúttal is a rendezvény fő szervezője volt.

Az imát követően Nagy István Lénárd plébános az összetartozás és a családi közösség fontosságáról beszélt, kiemelve az evangélium egyik fő gondolatát: „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük” (Máté 18,20). Az egybegyűlteket ezután Bódor Istvánné igazgató asszony is üdvözölte. Kifejezte reményét, hogy a hagyomány és a közösségformálás folytatódik iskolánkban e családi rendezvénnyel ebben a tanévben is. Egy kis agytorna következett, szellemi totó formájában, majd kezdetét vehette a forgószínpadra emlékeztető vigasság.

Bevezetőként Tabódyné Gulyás Zsuzsanna majorette együttese alapozta meg a hangulatot iskola műfüves pályáján. A rendezvényt sokan támogatták: a sétakocsikázást Hollóné Czékmán Szilvia és Pataki Ferenc, a pónilovaglást Hollóné Czékmán Szilvia, az íjászatot Lencse Zoltán biztosította. A katasztrófavédelem munkatársai tűzoltóautót hoztak az iskolába, a Tutor Alapítvány munkatársai az internethasználat veszélyeire hívták fel az érdeklődők figyelmét, valamint kerékpáros ügyességi foglalkozást szerveztek.

A nap során számos lehetőség volt sportolásra és mozgásra, a művészetkedvelők pedig üvegfestő-foglalkozáson vehettek részt.

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír