Pakson értékelték a Pécsi Egyházmegye köznevelés-fejlesztési programjának helyi eredményeit

Hazai – 2016. január 13., szerda | 12:37

Udvardy György megyéspüspök és az egyházmegyei munkatársak a paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban tartották január 12-én „A köznevelési intézmények minőségorientált fejlesztése” pályázat helyi eredményeinek értékelését.

A főpásztor a folyamatos szellemi-lelki, tudásbeli, módszertani változás, megújulás szükségességéről beszélt Pakson, külön kiemelve, hogy a pályázat célkitűzései és az egyházmegye szándékai egy irányba mutatnak és egymást segítik.

Lampek Kinga, a Pécsi Egyházmegye fejlesztési igazgatója ismertette annak a HR-felmérésnek a helyi eredményeit, melynek keretében a munkavállalói kompetenciát és elégedettséget vizsgálták az egyházmegyei katolikus iskolákban. Örömmel emelte ki, hogy az intézmény dolgozói őszinte válaszokkal segítették az elvégzett munkát.

Sümegi József egyházmegyei tanfelügyelő a pályázatban megfogalmazott stratégiai célok intézményi megvalósításához kérte a pedagógusok segítségét, különösen fontos célként megjelölve az újonnan átvett intézmények munkájának segítését, valamint a paksi iskolában az elmúlt közel huszonöt év alatt felhalmozott tudás, jó gyakorlatok és hagyományok egyházmegyei szintű megosztását.

A találkozó végén a pedagógusok tehették fel kérdéseiket. Udvardy György megyéspüspök zárszóként felvázolta a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnáziummal kapcsolatos rövid- és középtávú terveit is.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria