Palánki Ferenc püspök is focizott a Debreceni Sztárok között az ökumenikus focikupán

Hazai – 2016. április 24., vasárnap | 17:55

Immár csaknem évtizedes hagyomány, hogy Debrecenben az ökumené jegyében megrendezik a Debreceni Ökumenikus Szenior Focikupát, melyet idén április 23-án, a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjának sportpályáin tartottak.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az évente megrendezésre kerülő rangadó kezdeményezője és mindenkori szervezője Velkey Ferenc egyetemi docens, a debreceni Szent László Domonkos Plébánia világi elnöke. A 2016-os kupát a plébánia vállalta, hogy ezzel az eseménnyel is felhívja a figyelmet a Domonkos Rend fennállásának 800 esztendős jubileumára és a rend debreceni jelenlétére, hivatására.

Velkey Ferenc megnyitó gondolataiban elmondta, ez a sportesemény a városban nagyon hasznos, dicséretes, hiszen ezen keresztül is ismerkednek egymással Debrecen különböző felekezeteinek tagjai. A találkozó célja, hogy a játék közösségszervező ereje egybekapcsolja Debrecen keresztény-keresztyén közösségeit, és jó alkalmat kínáljon a beszélgetésre, tartalmas együttlétre.

Ezután Palánki Ferenc megyéspüspök, a Debreceni Sztárok csapatkapitánya is köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, a labdarúgás a legkeresztényibb sport, mert nem az ellenséget, hanem az ellenfelet látják a játékosok, és célja nem a saját érvényesülés, hanem, hogy helyzetbe hozzák a társaikat, és a csapat győzzön.


A tornán bemutatómérkőzést is tartottak a Debreceni Sztárok és a Domonkosok csapata. A debreceni hit- és közélet „sztárjai” között játszott többek között Palánki Ferenc megyéspüspök, Dombi Tibor, a DVSC-TEVA legendás futballistája, Horváth Zoltán, a Magyar Katolikus Rádió szerkesztője, Hodossi Sándor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem docense, Nagy Csaba, a Szent Anna-székesegyház káplánja, és Palánki István, a Nemzeti Sport újságírója.


A debreceni ökumenikus szenior focitornán összesen kilenc csapat vett részt, az első három helyezett:

1. Csapókert Református Gyülekezet
2. Görög Katolikus Egyház, Debrecen
3. Kossuth utcai Református Gyülekezet

Forrás és fotó:  Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria