Pápai kinevezések a vatikáni Kommunikációs Titkárság élére

Ferenc pápa – 2016. február 10., szerda | 9:00

A Szentatya február 9-én kinevezte a Kommunikációs Titkárság két újabb igazgatóját: Nataša Govekar a teológiai-pasztorális részleg vezetője lesz, míg Francesco Masci a technológiai részlegért felel majd.

Nataša Govekar teológiai tanár, a római Aletti Központ (Centro Aletti) Špidlik bíborosról elnevezett teológia-műhelyében tanít (L’Atelier di teologia „Cardinal Špidlík”). 1975-ben született Szlovéniában. A Ljubljanai Egyetemen teológiát és szlovén nyelvet tanult. Missziológiából szerzett doktorátust Rómában, a Pápai Gergely Egyetemen, dolgozatában a hit kommunikációját vizsgálta a képeken keresztül.

Francesco Masci olasz mérnökinformatikus eddig a Vatikáni Internet Szolgálat technikai részlegének vezetője volt.

A Centro Alettit II. János Pál pápa alapította 1993-ban abból a célból, hogy a keleti kereszténységen belül a hit és művészet jelentőségére irányuló kutatásokat bátorítsa és ösztönözze. Az intézet továbbá hidat képez a keleti és nyugati egyházak között. A központ a Jézus Társasága által fenntartott Pápai Keleti Intézethez (Pontificio Istituto Orientale) tartozik, előmozdítva a kutatásokat és a lelkiséget.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria