Pápai részvéttávirat az indiai vonatszerencsétlenség után

Ferenc pápa – 2018. október 22., hétfő | 15:06

Legalább 60 halálos áldozata van az október 19-én bekövetkezett vonatbalesetnek, amely az indiai Pandzsáb államban egy hindu ünnep alatt történt. A pápa imáiról biztosítja mindazokat, akiket a tragédia sújtott.

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával az indiai egyházi és állami vezetőknek, amelyben fájdalmát és szolidaritását fejezi ki mindazoknak, akiket a tragédia sújtott. Imádkozik az elhunytakért és azokért, akik siratják szeretteiket. Isten áldásáért fohászkodik, hogy adjon gyógyírt, erőt és békét a sérülteknek, valamint a civil hatóságoknak és a mentésben résztvevőknek.

A baleset egy hindu fesztivál alatt következett be: a tűzijátékot néző emberek a síneken állva nem vették észre, hogy két szerelvény közeledik egymással ellentétes irányból, így a vonatok magukkal sodorták a tömeget. Az indiai hatóságok nyomozást indítottak a vasúti szerencsétlenség okainak kivizsgálására.

Az indiai püspököket megrázta a tragédia híre. Közleményükben adnak hangot fájdalmuknak testvéreik halála miatt, akiket vallási ünnepükön ért a tragédia. „Isten adjon nekik örök nyugodalmat! Ez a szerencsétlenség újbóli figyelmeztetés, hogy javítsák a vasúti és közúti biztonságot, illetve tartsák be a nyilvános ünneplésekkor kívánatos biztonsági intézkedéseket, hiszen minden emberi élet értékes és védelemre szorul” – írják még az indiai püspökök.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria