Pápai részvéttávirat az Irakot és Iránt sújtó földrengés után

Ferenc pápa – 2017. november 13., hétfő | 20:43

Pietro Parolin vatikáni bíboros államtitkár aláírásával Ferenc pápa november 13-án, hétfőn délben részvéttáviratot küldött a november 12-i súlyos iraki és iráni földrengés áldozatai hozzátartozóinak, a sérülteknek és a mentési munkálatokban részt vevőknek.

„Ferenc pápa szomorúan értesült az Irakot és Iránt sújtó súlyos földrengésről, és lelki közelségéről biztosítja a tragédiában érintetteket. Kifejezi együttérzését azoknak, akik szeretteiket gyászolják. Imádkozik az elhunytakért, a mindenható Isten irgalmát kérve számukra. A sérültek, valamint a mentési és helyreállítási munkálatokban részt vevők számára Ferenc pápa a vigasztalás és a megerősítés isteni áldásait kéri” – olvasható a pápai részvéttáviratban.

Több mint háromszáz halálos áldozata és kétezer-ötszáz sérültje van a vasárnap esti iráni és iraki földrengésnek – adták hírül hétfő délben a hírügynökségi jelentések. A 7,3-as erősségű földmozgás főként Irán Irakkal határos térségét sújtotta. A természeti katasztrófa Irakban jórészt az északi, kurdok lakta területeken okozott jelentősebb károkat. A városokban többszintes épületek omlottak össze, míg vidéken főként a vályogházak dőltek romba, mert nem tudtak ellenállni az erős földrengésnek. A földmozgást érezni lehetett a szomszédos országokban: Izraelben, Pakisztánban, Libanonban, Kuvaitban és Törökországban is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria