Papi jubileumokat és kanonoki beiktatást ünnepeltek Szombathelyen

Hazai – 2018. június 18., hétfő | 12:20

Június 16-án Székely János megyéspüspök hálaadó szentmisét mutatott be az egyházmegye papságával a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban. A főpásztor köszöntötte az idén jubileumukat ünneplő papokat, a liturgia keretében pedig kanonoki beiktatásra is sor került.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Június hagyományosan a papszentelések időpontja. A Szombathelyi Egyházmegyében idén ez a szép ünnep elmaradt, de összegyűltek az egyházmegye papjai, hogy együtt adjanak hálát Istennek hivatásukért. Többen ünneplik idén felszentelésük kerek évfordulóját: Németh Károly és Szakony Ferenc atyák a hatvanadik, Harangozó Vilmos, Marton István, Takács László atyák az ötvenedik, Aigner Géza, Gaál Sándor, Kovács György, Stift Zoltán, Szikszay Leopold OFM, Tóth János atyák pedig a a huszonötödik évfordulót.

Székely János megyéspüspök köszöntötte a jubiláns lelkipásztorokat, kiemelve: a papi küldetés Krisztus végtelen szeretetének folytatása, gyümölcse, szentségi megjelenítése. A krisztusi küldetés, a keresztig tartó szeretet folytatódik minden pap életében.

Ugyanaz a lelkület legyen a papban, mint Krisztusban, aki kiüresítette önmagát és szolgai alakot öltött. Ahogy Jézus fogalmazott: nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem, hogy ő szolgáljon (vö. Mt 20,28). A papi lelkiség lényege, hogy odaadjuk életünket, szolgáljunk, ajándékok legyünk Istennek és a ránk bízottaknak – fogalmazott Székely János.

A megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható ITT.

A homília után került sor Pem László és Stróber László kanonoki beiktatására a Vasvár-Szombathelyi Székeskáptalan tagjai közé. A szentmise végén Székely János a Szent Márton-oltárnál imádkozott, kérve a szent püspök közbenjárását az egyházmegyéért, a papságért, új papi hivatásokért.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria