Papi találkozót tartottak Bélapátfalván

Hazai – 2019. június 29., szombat | 14:59

Szent László király ünnepén, július 27-én tartották az Egri Főegyházmegye papi lelkigyakorlatának záró szentmiséjét a bélapátfalvi apátsági templomban.

Martos Levente Balázs, a Szombathelyi Egyházmegye felnőttképzési püspöki referense szentbeszédében kiemelte: Isten Lelke vezet bennünket, s ezt engednünk, erősítenünk kell, hogy valóban ő alakítson bennünket. Újra és újra fel kell szítani a hivatás tüzét.

Az apátság falai között a történelem magával ragadja az embert, de ezzel együtt a jövőbe tekintve kell terveznünk életünket, Isten felé fordulva – mondta a szónok.

A szentmisében Ternyák Csaba egri érsek és az egyházmegye papsága együtt imádkozott az elhunyt paptesvérekért. A főpásztor köszönetet mondott a lelkipásztoroknak az elmúlt esztendőben tett erőfeszítéseikért, s az evangelizációra buzdította őket.

A főpásztor az összejövetel helyszínével kapcsolatban elmondta: egyik elődje, Kádár érsek teremtette meg a bélapátfalvai papi találkozó hagyományát, mely „jó alkalom arra, hogy megkeressük gyökereinket. A hajdan itt imádkozó szerzetesek nagyban hozzájárultak az Egyház megerősítéséhez, s az ő tüzüket viheti innen magával mindenki” – fogalmazott Ternyák Csaba.

Ezt követően az egri érsek köszöntötte a jubilánsokat, a vas-, arany- és ezüstmisés papokat.

A szentmise végén Ficzek László, a főegyházmegye általános helynöke kihirdette a 2019. augusztus 1-jétől érvényes személyi változásokat.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria