Papok táncpárbaja hódítja meg az internetet - VIDEÓVAL

Kultúra – 2014. október 24., péntek | 18:59

A két Rómában tanuló, egymással táncpárbajt vívó amerikai pap videója olyan sebességgel hódította meg az internetet, mint pár hónappal ezelőtt Cristina nővér bemutatkozása az olaszországi Voice tehetségkutatóban – tájékoztat a CNS és a Vatikáni Rádió angol nyelvű szerkesztősége.


A 29 éves New York-i David Rider és a 28 esztendős milwaukee-i John Gibson először áprilisban keltette fel sokak érdeklődését, amikor videóra vették egy jótékonysági rendezvényen, a római Észak-Amerikai Pápai Kollégiumban előadott táncukat. Múlt héten egy római eseményen megismételték a nagysikerű műsorszámot.

David Rider sztepptánccal hódította meg a közönséget, majd John Gibson következett, aki ír táncot adott elő. Kettejük fürge lépésű párbaját videóra vette a EWTN munkatársa, aki később megosztotta azt a YouTube-on. A videó nézettsége gyorsan emelkedett, ezidáig több mint 700 000 ember látta a felvételt.


David Rider már 17 évesen, sikeres sztepptáncosként, az Egyesült Államokat bejáró 42nd Street elnevezésű Broadway-show egyik főszereplője volt. A CNS katolikus hírszolgálat kérdésére elmondta, példaképe, II. János Pál pápa halálának hatására döntött a papi hivatás mellett.

Cristina Scuccia olasz szerzetesnővérhez szokták hasonlítani a két pap fellépését, és a nővérhez hasonlóan őket is érik kritikák az elismerő megjegyzések mellett; egy kommentelő például azt kifogásolta, hogy a feszület és Ferenc pápa portréja előtt táncolnak, amit tiszteletlenségnek érzett a hozzászóló. David Rider csak annyit fűzött a kritikákhoz: „Olvassák a Bibliát. Az Úr arra hív minket, hogy örömben éljünk”.

Fotó: News.yahoo.com

Magyar Kurír
(vn)