Pappá szentelték Serényi Tamás piaristát

Megszentelt élet – 2016. október 11., kedd | 14:10

Beer Miklós váci megyéspüspök október 8-án pappá szentelte Serényi Tamás piarista szerzetest, a gödi szakközépiskola tanárát családja, rendtársai és munkatársai körében a budapesti Duna-parti piarista kápolnában.

Az ünnepi eseményen Labancz Zsolt SP tartományfőnök köszöntötte Beer Miklós püspököt mint piarista konfrátert és öregdiákot, a piarista „nagycsalád” közeli barátját is. Kiemelte annak fontosságát és kifejezte az iránti örömét, hogy a piarista rend és a püspök mindig is együtt tudott gondolkodni ifjúságnevelési és szociális kérdésekben.

Beer Miklós régi kedves ismerősként köszöntötte Serényi Tamás piaristát, akit ő szentelt diakónussá 2015. november 5-én. Személyes hangvételű beszédet mondott, majd megkezdődött a szentelési szertartás.

A püspöki felszentelő imát és kézrátételt követően a jelen lévő paptársak, rendtársak kézrátétellel fogadták be a papi közösségbe Serényi Tamást, majd gödi rendtársai újmisés ruhába öltöztették.

A mise végén Serényi Tamás primíciás áldásban részesítette az ünneplő közösséget. A szentmise után a jelenlévők asztalközösséget alkotva ünnepeltek tovább.

Serényi Tamás 1975. október 27-én született Szabadszálláson. Kecskeméten nőtt fel, majd egyetemi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen folytatta, tagja volt az Eötvös Loránd Szakkollégiumnak. Aktívan részt vett a Magyar Fizikushallgatók Egyesületének munkájában, amely később tiszteletbeli tagjává is választotta. 2001-ben szerezte meg matematika–fizika szakos tanári diplomáját. Többévnyi katekumenátus után 2004-ben volt a keresztelője a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészségen. Ugyanebben az évben ősszel kezdte a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban tanári pályáját, amelyet a jelöltség alatt is folytathatott. 2008-ban lépett be a piarista rendbe. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán hallgatott teológiát. Örökfogadalmat 2015. október 3-án tett. 2009 és 2013 között Budapesten gimnáziumi tanárként működött, majd a gödi szakképző iskola tanára lett.

Forrás: Piarista Rend Magyar Tartománya

Fotó: Hajba András

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria