Pappá szenteltek Varsóban egy betegsége végstádiumában lévő szeminaristát

Kitekintő – 2019. május 27., hétfő | 16:10

A 31 éves Michał Łos rákkal küzd, amit nagy valószínűséggel nem tud legyőzni. Ferenc pápa engedélyezte, hogy a súlyos beteg szeminaristát pappá szenteljék egy varsói kórház onkológiai osztályán.

A Don Orione Művek (szerzetesi család- és világi mozgalom) főigazgatója levelet írt Ferenc pápának, hogy az engedélyét kérje Michał felszenteléséhez, és a Szentatya azonnal válaszolt, megadva a felhatalmazást.

A lengyel pap az Isteni Gondviselés Gyermekei klerikus szerzetesi kongregáció tagja lett, amely a Don Orione szerzetesi család része. Diakónussá és pappá szentelésekor letette örökfogadalmát is.

Május 23-án délelőtt 11 órakor Marek Solarczyk, Varsó-Praga segédpüspöke előbb diakónussá, majd pappá szentelte a súlyos beteg szeminaristát. A szertartáson részt vett Oreste Ferrari, a Don Orione Művek fővikáriusa; Fernando Fornerod, a Don Orione Művek főtanácsosa; Krzysztof Miś, a Częstochowai Madonna orionista tartomány igazgatója; néhány varsói orionista szerzetes, valamint Michał szülei és lánytestvére, akik Lyonból érkeztek.

„A szertartás nagyon elmélyült légkörben zajlott. A bevezető imádság után következett a litánia, hogy a szentek közbenjárását kérjük Michał életéért és a kongergációjáért – mesélte meghatottan Fernando Fornerod atya. – Michał elmondta örökfogadalmát és szegénységi fogadalmat tett. Mindez Ferenc pápának köszönhetően valósulhatott meg, aki megadta a szükséges mentességeket az örökfogadalomhoz és a pappá szenteléshez.”

Michele nagy örömmel és hittel élte meg a liturgiát, köszönetet mondott a pápának és Tarcisio Vieira igazgatónak, hogy lehetővé tették diakónussá és pappá szentelését, amely másnap a szentmise bemutatásával teljesedett be.

Forrás: Papaboys; Agensir

Fotó: Facebook/Orionitas

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria